How to
Make
Pizza!
Stap 1
De ideale bak temperatuur is 300°C; niet meer, niet minder… Hou het vuur in de gaten tot je deze temperatuur hebt bereikt (hou het deurtje dicht om de temperatuur te laten stijgen, haal het weg tijdens het bakken zodat je de pizza kan zien).
Duw het hout van het vuur daarna naar de achterkant en zijkant van de oven, om de pizza gelijkmatig te bakken.
Stap 2
Borstel de as van de steen om de pizza op een schoon en gezond oppervlak te garen.
Stap 3
Leg de pizza in het midden van de oven met behulp van de schep.
Let op: sluit de deur niet tijdens het koken.
Stap 4
Wanneer de oven de temperatuur van 300°C bereikt heeft, reken dan ongeveer op 5 minuten baktijd.
Pas op, bij deze temperatuur is een ongeluk snel gebeurd 🙂
Blijf naast de oven en let constant op je pizza om te voorkomen dat hij aanbrandt.
Stap 5
Draai de pizza tijdens het bakken regelmatig om met behulp van de schep.
Let op: haal de pizza niet te vroeg uit de oven; hij kan dan niet volledig gaar zijn.
Stap 6
Zodra het deeg en de kaas aan alle kanten een mooie korst vormen, haalt u de pizza eruit en legt u hem op een bord.
Stap 7
Leg de volgende pizza in de oven of breng het brandend hout terug naar het midden van de oven, zodat hij lekker heet is voor de volgende partij.
Stap 8
Snij en geniet van je lekkere pizza.
Buon appetito! 😋
Psst. op het terras of in de tuin vind je verse kruiden (tijm, basilicum, rozemarijn), pluk en garneer je pizza naar believen!